top of page
Holistisch ondernemen_Logo kleur_HR.png

Wie is Annemieke Bremmer?

Ik was dat vrolijke meisje met de witblonde stekels. Met een diepgeworteld vertrouwen. Ik leefde mijn eigen leven. Niet geremd door de beperkingen in de maatschappij. Ik schopte oudere jongens die mijn broer pestten, zonder over de gevolgen na te denken.

Maar zoals je al kunt raden. Dat ging een paar keer mis.

Ik kwam terecht in situaties die niet in mijn eigen verbeelding bestonden en

had geen idee wat me over kwam.

Op deze momenten voelde ik angst en radeloosheid. Wie kon mij vertellen wanneer er weer zoiets zou gebeuren? Wat kon ik doen om mezelf te beschermen?

Langzaam bouwde ik een bunker om mezelf heen. Ik keek wat anderen van mij willen en hield me op de achtergrond.

Ik was  op zoek naar een veilig leven met regels waar ik me aan kon houden, zodat ik mijn neus niet meer zou stoten.

 

Af en toe kwam mijn koppige aard boven en besloot ik vanuit mijn intuïtie te reageren. Even lekker afzetten tegen de maatschappij. Zolang het maar binnen de grenzen was en ik wist wat ik kon verwachten. Zo hield ik de controle.

IMG_20200901_123538.jpg
miek camera.jpg

Ondernemen op je 21e

Op mijn 21e was ik afgestudeerd als journalist en lag de wereld voor me open. Ik wilde de journalistiek niet in, dus wat dan? Ik besloot samen met een vriendin voor het grote avontuur te gaan en een eigen onderneming te starten. Nog zonder eigen huis of gezin, leek ons dit wel een goed moment om te kijken of we ondernemer zouden willen zijn.

Het ondernemerschap lag mij helemaal, maar daarin je eigen weg vinden vond ik erg lastig. Er was geen routebeschrijving en de rationele trucjes om succes te hebben, pasten totaal niet bij mij.

We zochten dapper allebei onze eigen weg en probeerden het bedrijf bij elkaar te houden, ondanks de recessie en de hormonen die opspelen als je om beurten zwanger bent.

Maar na 9 jaar was ik ver weg geraakt bij mezelf en zat ik vol angst om mijn inkomen kwijt te raken als ik een nieuw pad zou inslaan.

Een nieuw begin

Uiteindelijk liet mijn jongste zoontje zien dat het anders mocht. Toen hij geboren werd in 2015 met slechts 1 functionerende nier, waren er veel zorgen. In zijn eerste half jaar kreeg hij 6 blaasontstekingen waarbij hij steeds 2 weken in het ziekenhuis lag.

Mijn wereld stond volledig op de kop. Ik had een mannetje die volledig van mij afhankelijk was , omdat hij de fles weigerde en ik had geen enkele controle meer over de toekomst. Ik kon geen werkafspraken maken, omdat ik niet wist wanneer we weer in het ziekenhuis zouden liggen. En zorgen dat hij geen blaasontstekingen kreeg? Daar kreeg ik ook geen controle over, hoe hard ik ook probeerde.

Na veel wikken en wegen besloot ik te stoppen met ondernemen en te vertrouwen dat de toekomst goed zou komen.

Het was de beste beslissing ooit.

Ik mocht weer gaan voelen en erachter komen wie ik ook alweer was. We genoten als gezin van de rust en de ontspanning die ontstaan was. Er kwam ruimte voor heling en acceptatie dat ik onze zoon niet beter kon maken. Samen werden we als gezin steeds sterker.

Maar eigenwijs en hard voor mezelf als ik was, vond ik het na 2 jaar thuis zitten wel weer welletjes. Tygo's situatie was inmiddels redelijk stabiel, dus kon ik iets doen met de onrust die ik voelde. Ik wilde meer zijn dan alleen moeder, het was tijd voor een nieuwe onderneming.

kerst 2016.jpg
Miek staand.jpg

Holistisch Ondernemen

Ik schreef me al in bij de KvK voordat ik precies wist wat ik wilde doen, maar 1 ding was glashelder: dit keer zou ik ondernemen voor mijn geluk en niet voor het geld.

Ik stippelde mijn eigen pad uit, keek naar mijn talenten en waar ik plezier uit haalde. Ik knutselde net zolang aan mijn diensten tot elk onderdeel me helemaal blij maakte.

En dat bleek het begin te zijn van mijn holistische route. Starten van binnenuit en andere ondernemers aanmoedigen om dat ook te gaan doen.

Hoewel ik zelf mijn eigen gaven nog niet goed kon onderscheiden, werden mijn klanten er wel blij van.

Afgelopen jaren dook ik nog wat dieper in mezelf, bij elke hobbel die ik onderweg tegen kwam. Vastbesloten het op mijn eigen manier te blijven doen en geholpen door mooie ondernemers om me heen.

Daardoor kon uiteindelijk begin 2020 Holistisch Ondernemen ontstaan. De plek waar ik je aanmoedig om vol vertrouwen en met veel plezier je eigen ondernemerspad te volgen.

Ik trek met jou de natuur in, zodat jij je eigen natuur kan ontdekken. Ik wil dat jij je verlangen gaat volgen en jouw bedrijf zonder schaamte, schuld of angst gaat vormgeven.

Wanneer mag ik met jou mee op reis?

Dit is mijn Instafeed

bottom of page