• Annemieke Bremmer

Be a bold visionair - stop met expert marketing

Bijgewerkt op: 25 sep. 2019

Ik kwam net een slogan tegen in deze trant via een gesponsord bericht van een bekende ondernemer.


Eigenlijk zou ik heel blij moeten zijn. Storytelling en pionieren door jouw eigen weg te gaan, zijn de pijlers van mijn bedrijf. Maar ik heb er moeite mee dat pionieren als een trend wordt neergezet. Waarom?


Trends zijn niet authentiek Een trend is een beweging in de markt. Een ondernemerstrend ontstaat als een grote groep mensen langdurig op dezelfde manier gaat ondernemen.

Onze economie verschuift constant en daardoor wisselen de behoeftes van de klant. Als bedrijf kun je daarop inspelen en zo de klant geven wat hij wil.

Zo hebben we in de jaren '90 en '00 massaal de opkomst van de belevenis economie meegemaakt in de vorm van themaparken en sauna's die ineens wellness oorden genoemd werden.Van emotie naar expert

Afgelopen jaren is het woord 'expertstatus' ons om de oren gevlogen en nu is het blijkbaar tijd om massaal een pionier te worden. Maar je kunt niet van iedereen een visionair maken met een 7-stappenplan.


Desillusie

Het nadeel van trends is dat mensen vol vertrouwen kiezen om de nieuwste trend te volgen in de hoop dat deze trend hen succes gaat brengen. Veel geld later stoppen ze gedesillusioneerd misschien zelfs wel met hun bedrijf. In mijn vorige bedrijf heb ik ook veel trends gevolgd. Ik dacht dat dat hoorde, want wist ik nu echt van ondernemen? Ik had er tenslotte niet voor geleerd. Ik werd er moe van om steeds de koers om te moeten gooien, om nooit stil te staan bij wat IK nu echt wilde en waarin ik geloofde.


Kies jouw weg Jouw succes zit in jou. Voor ieder op een eigen manier. Verpakt in mooie talenten, eigen visies op de woorden en simpele oplossingen die allang in je hoofd zitten. Daar heb je geen dure methodes voor nodig die elke 2-3 jaar verandert, omdat de markt verandert. Kijk waar jouw kracht ligt, verkondig de boodschap die je diep van binnen voelt, ook al is nog niet iedereen er klaar voor.


Trends als verdieping op je eigen ontwikkeling Trends zijn niet alleen maar negatief. Als je je eigen weg kiest, kun je trends gebruiken als verdieping of bevestiging. In elke trend zit namelijk iets wat wel bij je past. De ene trend past beter dan de ander en dat is niet erg. Trends zorgen ervoor dat je een open vizier houdt. Als een trend je erg tegen staat, kun je je afvragen of dat misschien iets is waar bij jou een belemmering op zit en of het tijd is om daar afscheid van te nemen.


Hoe ga jij om met trends?


Wil jij je eigen weg bepalen en van daaruit kijken welke trends er bij je passen? Doe mee met De Springplank en neem de volgende stap in je onderneming op je eigen manier. https://www.annemiekebremmer.nl/de-springplank

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven