top of page
  • Foto van schrijverAnnemieke Bremmer

Gezien worden voor wie je werkelijk bent

Bijgewerkt op: 12 mrt. 2020

Dit is iets waar ik altijd naar verlangt heb. Ik zag zelf mensen zoals ze in hun kern waren, dus waarom zagen anderen niet wie ik echt was?

Roze haar

Soms wilde ik ze uitdagen, prikkelen om door mijn laagjes heen te prikken. Dan koos ik opvallende kleding, jongensachtig kort haar en had zelfs even roze haar. Het hielp niet. Ze bleven de buitenkant zien, die lieve meid die soepel door het leven ging.

Dromer

Ze zagen niet mijn innerlijke wijsheid die geen stem kon hebben in de wereld waarin ik leefde. Ze zagen niet dat mijn grootse dromen werkelijkheid konden worden, ze zagen niet dat ik diep van binnen andere keuzes wilde maken.

Jij hebt de sleutel

Sommige zagen wel dat er meer was, maar niet wat dat precies was. En dat was eigenlijk best logisch. Alleen ikzelf kon kiezen om mezelf te omarmen en te laten zien wie ik werkelijk ben. Ik kon niet van hun verlangen dat zij alle laagjes van mij af pelden om erachter te komen wat er onder schuil ging.

Pas toen ik besloot om mezelf weer op te zoeken, te kiezen voor wat me echt gelukkig maakt, gaf ik anderen de mogelijkheid om mij te zien voor wie ik werkelijk ben.

Visie

Wat mij drijft is dat ik verlang naar een wereld vol 'echte' mensen zonder een masker. Die zich niet hoeven te verbergen, omdat ze weten dat ze gewaardeerd en gerespecteerd worden. Een wereld waarin iedereen zijn eigen plekje inneemt en de talenten benut die hij of zij gekregen heeft.

Zelf aan de slag

Om dichterbij mijn droom te komen, denk ik dat we vanuit onszelf aan de slag moeten gaan. We kunnen hopen dat de wereld om ons heen eerst veranderd, zodat we ons veilig kunnen laten zien. Maar dan zijn we van anderen afhankelijk en is het ook echt nodig om eerst een veilige omgeving te creeren, voordat we ons kwetsbaar opstellen?


Wat zou er kunnen gebeuren als we van binnenuit de revolutie starten voor een authentieke wereld?

Ik wil jou aansporen om jezelf te gaan laten zien, je kwetsbaar op te stellen en de veilige 'maskers' aan de wilgen te hangen.


Ik wil dat jij verantwoordelijkheid neemt voor je eigen geluk en begrijpt dat andere mensen pas jouw binnenkant kunnen zien als jij het ze laat zien.

Ik wil dat jij jezelf als voorbeeld neer gaat zetten naar anderen die graag gezien willen worden zoals ze werkelijk zijn. Zodat het een olievlek wordt die langzaam verspreid.

Een wereld vol authentieke mensen kunnen we alleen creëren als we zelf verantwoordelijkheid nemen en in onszelf beginnen.

Wie doet er mee?

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven