• Annemieke Bremmer

Hoe onderneem jij?

Liefde, moeiteloosheid en inspiratie. Dat zijn voor mij woorden geworden die ik elke dag in mijn bedrijf mee wil nemen. Vorig jaar vond ik dat nog best wel spannend. Ik had mijn droom uitgeschreven, maar daarmee iets gaan doen, was nog wel even een dingetje. Wie was ik om zo groots te dromen? Was ik wel inspirerend?Inspiratie Omdat ik het heel spannend vond, ben ik klein begonnen. Ik vertelde het eerst aan vrienden en familie. Die keken me wel een beetje meewarig aan in het begin, maar vonden mijn enthousiasme voor het onderwerp wel mooi om te zien. Bij bevriende ondernemers kwam de herkenning en bij hen merkte ik dat zij ook graag meer met de Achterhoek wilden en de potentie zagen!


Pas als je het echt uitspreekt en vooral ook groots uitspreekt, dan merk je ineens dat een onderwerp onderhuids eigenlijk al best wel lang speelt. Nu voelt het dan ook heel anders als ik erover praat. Ik weet dat het onderwerp leeft en de grootsheid van mijn droom voelt al kleiner omdat de eerste stappen al gezet zijn. Heb jij een droom, kijk dan ook of je het eerst eens kan delen, laat zien dat dit onderwerp je hart heeft en kijk of je een groter platform kunt creëren om je droom uit te laten komen.

Moeiteloos Hoe kun je nu moeiteloosheid creëren? Als controlfreak lukte mij dat uiteraard niet. Ik dacht namelijk vanuit angst en tekort. Dat was de enige manier die ik kende, want het was toch juist goed als je constant bezig was of je volgende maand wel geld binnen zou krijgen, dat je jezelf de hele tijd uitdaagt om maar bezig te zijn met verkopen? Maar ik leerde dat het loslaten van de controle en vertrouwen op een goede afloop je veel verder kunnen helpen. Dat betekent niet dat je niks hoeft te doen hoor ?? Maar je kunt je dan richten op andere taken en je hoofd zit niet vol met zorgen. Dat lucht enorm op! Ik ging bezig om mijn droom te verspreiden en zoveel mogelijk te geven tijdens mijn coaching en workshops. Door me te concentreren op de leuke kanten van het ondernemen en niet het geld, kwam de moeiteloosheid om de hoek kijken.

Liefde En liefde? Die is voor mij niet moeilijk. Mijn droom bestaat uit een gevoel van liefde voor de Achterhoek en ik voel me zo gelukkig als ik ondernemers zie groeien en gaan stralen als ze beseffen dat ze iets bijzonders te pakken hebben en dat ze mogen gaan doen waarvoor ze gemaakt zijn. Ondanks dat ik ook gekwetst ben, wil ik blijven geven en geloven in de liefde.

Het is niet altijd makkelijk om je gevoel te volgen, te geven en los te laten en daarom ben ik benieuwd: hoe onderneem jij en welke woorden wil jij meenemen in je onderneming elke dag? Ik zie graag hieronder of social media een reactie verschijnen ??

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven