top of page
  • Foto van schrijverAnnemieke Bremmer

Lichaam, hart & ZIEL

Waarom heb ik hart en ziel uit elkaar getrokken? Horen ze niet bij elkaar?


Voor mij heeft het een groot verschil gemaakt toen ik de verschillen erin kon ontdekken.


Mijn hart volgen, kon ik wel. Zelfs toen ik niet echt een goede verbinding met mezelf had, was mijn intuïtie nog sterk en durfde ik eigen keuzes te maken. (Ik ben niet voor niks op mijn 21e ondernemer geworden 😉).


Maar het waren losse keuzes, ik werkte nergens naartoe.


Ik wist voor mijn 30e niet eens dat ik een ziel had, daar had ik mijn jongste zoontje voor nodig. Hij liet me zien dat de kracht van een ziel zoveel groter kan zijn dan een menselijk lichaam. Door hem ben ik de zoektocht aan gegaan.

Hoe kon hij als pasgeborene al zoveel wijsheid en kracht uitstralen? Hoe kon hij anderen 'helpen', terwijl hij zelf amper 60 cm groot was?


Ik zag zijn ziel, omdat die zo ontzettend sterk aanwezig was. Maar mijn eigen ziel nog niet. Daar durfde ik nog niet naar te kijken.


Maar zoals dat altijd gaat, werd ik langzaam voorbereid op dat moment.


Ik leerde weer spelen. Echt, kinds spelen, zonder doel of resultaat. Ik ontmoette mijn innerlijke kind, mijn natuurlijke ritme en heelde mezelf in kleine stapjes.


En zo liet mijn ziel eind vorig jaar zien dat het tijd was om haar verder te ontdekken. Door het spelen en helen was er ruimte ontstaan. Ik voelde een hele diepe roep om mijn bedrijf om te gooien.


Dieper dan het volgen van je hart. Het was iets dat ik nog lang niet begreep, maar wat ik ook niet ontkennen kon. Ik kon er letterlijk niet omheen zonder lichamelijke klachten te krijgen (uitslag, nierbekkenontsteking en ringworm).


Want hoewel ik eind december meteen begon om de eerste aanpassingen te doen, was het niet genoeg. Een naamsverandering was niet genoeg, stoppen met mijn flexwerkplek was niet genoeg, een nieuw kantoor kiezen en deze inrichten op de energie van Holistisch Ondernemen was nog niet genoeg.


Ik mocht mijn eigen zielsmissie nog verder verdiepen.


Dat is wat de ziel met je doet. Als jij er klaar voor bent, neemt ze je mee naar oneindige mogelijkheden en een leven waarin jij volledig tot bloei kan komen.


In de training Jaarfocus is er daarom veel aandacht voor de ZIEL. Ik wil dat jij je volledige potentie gaat benutten. Er zit zoveel kracht, zoveel talenten en zoveel mooie kanten in jou en ik vind het geweldig als je dit zelf gaat zien en niet anders meer kan dan ze optimaal te benutten. Wil je meer weten wat Jaarfocus voor jou kan betekenen?

Bekijk het hier.

64 weergaven0 opmerkingen