top of page
  • Foto van schrijverAnnemieke Bremmer

Pak je podium

Bijgewerkt op: 12 apr. 2020

Het bijzondere aan je podium pakken is dat je gedwongen wordt om even stil te staan. Welk verhaal wil je vertellen, hoe maak je zoiets, zoals jouw ondernemersverhaal, nu rond als hij constant doorloopt?

Wat als?

Er komt van alles naar boven, overtuigingen en daarmee de weerstand. Ik schoof het voor me uit, zou het verhaal wel rond krijgen in een middagje. Ik was toch immers storyteller?


Haha, en met die gedachte kwam ook meteen de overtuiging dat ik juist als storyteller mijn verhaal goed moest hebben. Anders zou ik natuurlijk meteen door de mand vallen!


Ik blijf in een cirkeltje hangen. Ik wilde het afraffelen en ik wilde het perfect doen. Beide ging niet werken, maar wat dan wel?


Jezelf klein maken

Na de eerste testronde besefte ik ook nog eens hoe snel ik weer in me terug trek als iets eng word. Ik vertelde die middag een verhaal over al mijn kwetsbaarheden. Dat stond immers in de briefing. En mezelf omlaag halen? Ja, dat lukt me wel!


Ik ging er vol voor, vertelde vooral wat er misging bij mijn vorige bedrijf en kreeg aan het eind dan ook te horen: maar wie ben jij dan? En wat doe je nu als ondernemer?


Ik kroop in mijn schulp, was doodop na de bijeenkomst en de radartjes in mijn hoofd waren aangezet. Ja, wat doe ik nu eigenlijk? En hoe ga ik daarover vertellen?


Laat zien wie je werkelijk bent

'Je mag jezelf nu echt in je kracht laten zien' was een gedachte die binnen kwam en die heb ik omarmd. Ik ging me focussen op wat ik dan wel wilde laten zien van mezelf.


Natuurlijk gaat het dan tijdens het oefenen beter, maar gisteravond heb ik op het podium laten zien hoe ik mijn huidige bedrijf vorm heb gegeven en hoe het komt dat ik het zo ontzettend belangrijk vindt om echt voor jezelf te kiezen en te ondernemen vanuit vertrouwen.


Ik heb ook gevoeld wat een podium met je doet. Hoe gaaf het is om 90 geïnteresseerde mensen naar je te zien kijken.


Bevrijding

Pak je podium draait niet alleen je verhaal vertellen. Het gaat om kijken naar jezelf, je kracht ontdekken en de moed vinden om je kwetsbaar op te stellen. Het gaat om het omgaan met de angst dat anderen iets van je kunnen vinden.


Het gaat om jezelf bevrijden van alle overtuigingen om jezelf te laten zien zoals je werkelijk bent.



74 weergaven0 opmerkingen