• Annemieke Bremmer

Prestaties uit het verleden als bakermat voor jouw toekomst

Soms volg je in een opwelling een cursus, stop je met je baan zonder dat je iets nieuws hebt of schrijf je je in voor een workshop die niets te maken heeft met je werk. Op het moment dat je de beslissing maakt, heb je vaak nog geen idee wat voor uitwerking dit later kan hebben. Toch zijn het juist vaak die onlogische keuzes, de momenten dat je met je hart kiest, de momenten die de grootste invloed hebben op je leven.

Steve Jobs verwoordde het heel mooi in zijn speech Connecting the Dots. Hij heeft bijvoorbeeld niet gestudeerd aan de universiteit, maar wel een blauwe maandag een cursus Lettertypes gevolgd. Gewoon omdat hij dat leuk vond.


Wat hij niet wist, was dat juist die cursus later het verschil ging maken bij Apple. Maar door zijn kennis van lettertypes en vormgeving wist hij bij het opstarten van Apple dat hij daarin een verschil wilde maken. Hij wilde niet de groene, bijna onleesbare letters die gangbaar waren bij de eerste computer. Hij wilde dat zijn computers erg mooi uit zagen en laagdrempelig in gebruik. Die visie en die ene cursus hebben mede gezorgd voor de koers die Apple is gaan varen en het grote succes dat daaruit voortkwam. In de workshop op het PIT Festival op 13 december ga ik je meenemen in jouw verhaal en kijken wat voor bijzondere gebeurtenissen jou hebben gevormd en hoe die als bakermat gediend hebben in jouw huidige bedrijf. We werken in de workshop in groepen, zodat je met elkaars verhalen mee kunt denken en we zorgen voor een speels element om even uit je hoofd te komen en met je hart te gaan spreken. Iedereen heeft een verhaal: wat is het jouwe? Er zijn nog tickets te verkrijgen voor het gave PIT Festival. Geef je snel op en ontvang op 13 december een uniek recept voor een goed verhaal!

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven