• Annemieke Bremmer

Samen de spaghetti ontwarren

Bijgewerkt op: 5 jan. 2020

Bijna een maand geleden voelde ik het al. Het is tijd voor een nieuwe stap. Om te kunnen groeien mocht ik concreter worden, duidelijker gaan omschrijven wie ik ben en wat ik kan brengen.

Toen ik 2 jaar geleden begon, zag ik wel waar mijn talenten lagen en kon ik intuïtief mijn kracht inzetten. Maar kon ik echt uitleggen wat ik nu precies deed? Niet echt. Ik kon het wel laten zien en dat was lange tijd genoeg.

Maar om te groeien mag je weer een laagje dieper. Dat deed ik met fijne gesprekken, weerstand voelen, een lichaam die signalen af gaf waar ik in eerste instantie niets mee kon, een diepgeworteld vertrouwen in mezelf ondanks de chaos, maar ook duidelijk voelen dat ik mijn eigen weg moest zoeken.


Van naar de ene naar de andere kant gegooid worden, hart en hoofd die met elkaar strijden. Het willen volgen van de routes die aangeraden worden omdat het veilig voelt en uiteindelijk toch je eigen pad kiezen omdat je eigenlijk niet anders kan.


Maar ook mijn eigen kracht aankijken en erachter komen wat het nu precies is wat ik doe als ik mijn kracht inzet. Wat maakt mijn kracht nu speciaal? Dat onderzoek was interessant, maar bracht ook het besef dat het nu echt werd. Als ik nu zou gaan uitspreken waar mijn kracht lag, zou ik het ook waar moeten maken en die verantwoordelijkheid overweldigende me. Dat ik die kracht al twee jaar met succes in had gezet vergat ik voor het gemak.


Na mooie workshops en gesprekken kwam het besef dat ik los mag laten dat ik uit balans zou kunnen raken als ik mijn kracht echt in zijn volle potentie zou gebruiken. Toen kwam het vertrouwen dat ik zelf alles in me heb om mijn kracht op een goede manier in te zetten.

In de vakantie kwam er ruimte in mijn hoofd en kwamen ook de woorden naar boven die ik mag gaan gebruiken. En terwijl dit proces bezig was, was ik eigenlijk al meteen dankbaar. Dankbaar omdat dit nu precies is waar mijn klanten ook mee zitten. En door het nu te doorleven op weer een dieper niveau kan ik me beter inleven.


Ook heb ik weer even mogen ervaren hoe moeilijk het soms is om bij jezelf te blijven en hoe belangrijk ik het vind om als coach niet te sturen, maar te zorgen dat mijn klanten zelf de sleutel tot hun succes kunnen vinden. Omdat het wel gewoon heel fijn is om iemand erbij te hebben die de draden kan ontwarren die je om jezelf hebt gesponnen.

Het liet me zien waarom ik klanten heb die al een tijdje bezig zijn. Want juist als je al even bezig bent, kom je er soms achter dat je wat bij jezelf bent afgedwaald of dat je juist nog meer van jezelf wilt geven.


De onzekerheid van het starten van je onderneming is eraf en dan is het tijd om jezelf in de ogen te kijken en je af te vragen: gebruik ik wel echt alle kracht die ik in me heb zitten?

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven