top of page
  • Foto van schrijverAnnemieke Bremmer

Wat als jouw onderneming precies goed is zoals hij nu is?

Bijgewerkt op: 5 jan. 2020

Wat zou er dan kunnen veranderen denk je? We zijn vaak zo druk met toewerken naar een volgende stap, opleidingen volgen en bezig met wat we in de toekomst willen bereiken, dat we vergeten te kijken naar ons bedrijf nu. Het wordt ons aangeleerd om altijd maar bezig te zijn met vooruitgang, dat we vergeten om af en toe ook gewoon eens stil te staan. Als we heel even stil staan, gaan onze gedachten vaak alsnog naar de toekomst: "als ik die opleiding gevolgd heb, kan ik mezelf echt expert noemen" of "als ik zoveel klanten heb gehad, kan ik me echt vol vertrouwen een ondernemer noemen". Sta eens even stil

En kijk terug. Je hebt al een hele weg hebben afgelegd en met de kennis die je nu hebt, kun je al zoveel mensen kunnen helpen. Precies op dat stukje dat jij al wel hebt ervaren en zij niet. We hoeven niet boven op de berg te staan, voor we kunnen beginnen, want kun je dan nog in begrijpelijke taal praten met de mensen die net begonnen zijn met hun klim? En als je nu eens wel stil zou staan, zou je ook meer aandacht kunnen geven aan datgene wat je nu al geschapen hebt. Want hee, dat is al hartstikke mooi!


De kracht van dankbaarheid

Juist als je in dankbaarheid naar je bedrijf nu kunt kijken en echt oprecht kunt zeggen dat je op dit moment niets hoeft te veranderen aan je bedrijf, dan komt er juist ruimte voor groei.

Door alleen maar bezig te zijn met wat we nog niet hebben, stagneren we. We richten ons op het negatieve, niet op het positieve. Kijk eens wat er allemaal wel is. Zie de basis die jij voor jezelf gelegd hebt en geef er wat extra aandacht aan. Want die basis gaat zorgen dat je kunt groeien. Maar als jij je basis verwaarloosd, omdat je er eigenlijk vanaf wilt, komt er geen groei of verbetering. Dan komt er stilstand. Wil jij vandaag eens stil staan bij de weg die jij al hebt afgelegd om te komen waar je nu staat? Kijk eens wat voor prachtonderneming je hebt gemaakt en duik er eens goed om het de aandacht te geven die het verdiend.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven