• Annemieke Bremmer

Wat vind je nu echt belangrijk?

Bijgewerkt op: 5 jan. 2020

Het maken van keuzes is niet altijd even makkelijk. Je moet nadenken wat je nu echt belangrijk vindt en hoe je dat het beste kunt bereiken. Er is bijna nooit een optie die precies helemaal past, dus moet je keuzes maken om te zorgen dat je zo optimaal mogelijk kunt genieten van je beslissing. Met het maken van die keuze kom je er ook achter wat er nu echt belangrijk is aan jouw keuze en dan wordt het interessant. Door te beseffen wat het precies is in een bepaald woord of een bepaalde keuze, kun je ook beter beslissen wat je echt nodig hebt om een goede keuze te maken.

Op vakantie afgelopen weekend besefte ik het ook weer eens. Wij wilden graag op de bonnefooi weg kunnen met Hemelvaart. In campingland is dat inmiddels bijna onmogelijk. Twee weken geleden begonnen we met kijken waar we eventueel heen wilden en de leukste campings waren al vol. Een leuke optie vroeg een veel hoger bedrag dan normaal en ook de campings zonder stroom begonnen al vol te lopen. Een paar jaar geleden had ik op dat moment meteen iets gekozen omdat ik bang was dat we uiteindelijk helemaal niet zouden kunnen of op een camping te komen waar we het niet naar ons zin zouden hebben. Dit keer besloten we te blijven bij wat we het belangrijkste vonden: op de bonnefooi weg kunnen. Op de bonnefooi weg kunnen stond voor ons gelijk aan vrijheid, de mogelijkheid om het gebied uit te zoeken met het lekkerste weer en niet vast te zitten aan een eerder gemaakte keuze. Dus hebben we onze houtkachel thuis getest, want een camping zonder stroom was nu nog de enige optie, isolatiedekens gehaald voor als de nachten koud zouden worden en een powerbank op zonne-energie als we op een camping zouden komen waar er ook bij het toiletgebouw geen optie was om op te laden.

Uiteindelijk hebben we dus eigenlijk best wel veel keuzes nog gemaakt nadat we gekozen hadden voor datgene dat wij belangrijk vonden. Keuzes die geld kosten en keuzes die voor reizen met jonge kinderen niet altijd even logisch zijn. Vorige week dinsdag hebben we drie campings opgezocht waar je zonder te reserveren heen kon en die ons aanspraken en zijn we donderdag op de bonnefooi vertrokken, precies zoals we wilden. We zijn terecht gekomen op een heerlijke camping met super weer en een groot gevoel van vrijheid. En zo gaat het in je bedrijf ook. Als jij bewuste keuzes maakt en onderweg beslissingen maakt die zorgen dat je dichterbij hetgeen komt dat je echt belangrijk vindt, is de weg open voor aangename verrassingen en kun je genieten van je keuzes.

Zolang je je laat leiden door angst (aanpassen aan de klant, financiële druk, maatschappelijke normen etc) is het moeilijk om te voelen wat je zelf het belangrijkste vindt en is er minder ruimte voor alternatieve oplossingen. Wat vind jij echt belangrijk in je bedrijf en welke keuzes heb je daar al voor gemaakt?

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven